buimonen

Ikitiellä

Tuli käytyä katsomassa Antti Tuurin romaaniin ja tositarinaan perustuva Ikitie. Itse asiassa en kovin mielelläni katsele kovin realistisia sota- tai väkivaltaelokuvia, koska ne tuottavat voimakkaan vastenmielisyyden koko ihmisyyttä kohtaan. Toisinaan on hyvä muistuttaa itseään siitä, että yllättävän iso osa ihmisistä on luonnostaan ihmisperseitä, jotka eivät anna lajikumppaneilleen minkäänlaista ihmisarvoa. Tähän tarkoitukseen Ikitie on erittäin hyvä elokuva.

Tommi Korpelan pääosa oli todellista ammattinäyttelijän duunia, eikä muissakaan tärkeissä rooleissa todellakaan mitään valittamista ollut. Kuvauspaikat olivat loistavasti valittuja ja lavastus aivan huippuluokkaa. Myös joukkokohtausten tunnelmat toimivat hienosti. Suuri osa kuvauspaikoista oli löydetty Virosta, josta löytyy edelleen neukkustyleä.

Kun koko tarina alkaa muilutuksella Neuvostoliiton rajan yli, niin on helppo muistaa, ettei uusnatsismille pidä Suomessakaan antaa enää yhtään löysää.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Itse asiassa en kovin mielelläni katsele kovin realistisia sota- tai väkivaltaelokuvia"

En minäkään, olemme poikkeusyksilöitä tässä asiassa. Tätä perustelen sillä että keskeisin teema TVn ja elokuvien kohdalla on väkivalta, mikä tarkoittaa että murhilla, sodilla ym tappeluilla on vankka katsojajoukko

Käyttäjän juhalehtonen kuva
Juha Lehtonen

Itsekin mieluummin katselen ihmisen luomistyöhön keskittyviä elokuvia, espanjalaisittain lajityyppinä on película porno. Jostain syystä näitä on sensuroitu kautta historian, kun ihmisten tappamista näytetään jatkuvasti.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

--- Kun koko tarina alkaa muilutuksella Neuvostoliiton rajan yli, niin on helppo muistaa, ettei uusnatsismille pidä Suomessakaan antaa enää yhtään löysää. ---  

Kun luen Koraania ja haditheja, niin en ymmärrä miten islam eroaisi natsismista, paitsi että Mein Kampfista puuttuu avoimet kehotukset väkivaltaan. Silti islamille "annetaan löysää" rajattomasti.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Uusnatseja ja heidän toimiaan ei ole syytä vähääkään kannattaa. Olet oikeassa Börje Uimonen.

Mutta, miksi mainitset blogissasi oikein erikseen Lapuan liikkeen muilutukset? Eikö elokuvan toista "elementtiä" työläisten oman valtion kauhuja sinne paenneille ja muuttaneille suomalaisille olisi voinut samalla lailla erikseen korostaa? Että kaikenlainen marxilaisuus ja kommunismi on syytä pysyttää Suomessa historian roskatunkiolla.

Kyllä oli järjettömän julmaa aatteellisten amerikansuomalaisten kohtelu sosialismia rakentamaan matkatessaan. Eiköhän punaväri ollut ainakin hieman himmennyt heiltä, jotka pääsivät hengissä omaisuutensa menettäneinä palaamaan takaisin suuren meren taakse? Samoin Jussi Ketolalla Suomeen paetessaan. Ketkä olivat ottaneet Neuvostoliiton passin, heillä tie vei teloittajien eteen tai Siperian vankileirien helvettiin.

Lapualaisten toimia en suinkaa hyväksy, mutta oleellisinta, ja omaa suuruusluokkaansa elokuvassa on mielestäni jälkimmäisen osan bolshevistinen mielettömyys. Sen uhreja oli monin verroin enemmän kuin natsien aikaansaamia.

Ei kansallissosialismia eikä marxilaisuutta! Ei natseja eikä kommunisteja - enää!